Adrenalin Race

Већ четири године за редом радио аматери Руме пружају помоћ у организацији "Adrenalin Race".


"Adrenalin Race" је спортска манифестација екстремног типа која искушава како физичке тако и менталне способности и границе такмичара.
Одржава се у реону Борковачког језера и Борковачке долине, терену који је карактеристичан по шуми, ливадама, потоку, језеру, каналима...
Такмичари прелазе стазу од 10км која је запречена разним препрекама, како ручно прављеним тако и онима које се налазе у самом окружењу. На крају стазе такмичари треба да реше проблем који се поставља пред њих, танграм, слагалицу, загонетку...

Због природе трке и изложености такмичара одређеном ризику од повреда на трци дежурају екипе Црвеног крста Руме, а за сигурну и брзу комуникацију између ових екипа задужени су радио-аматери радио клуба.
Поред комуникације између екипа Црвеног крста радио-аматери одржавају систем везе између удаљенијих и ризичнијих препрека у циљу брзог обавештавања у случају било каквог удеса.
Ова трка се одржава већ пет година а радио-аматери су ангажовани последње четири године.

Шеста "Adrenalin Race" трка је заказана за 29. Јун 2019. године и радио-аматери радио клуба се спремају да подрже ову манифестацију и ове године.

Посетите "Adrenalin Race" страницу