Skip to content

АМАТЕРСКЕ РАДИО КОМУНИКАЦИЈЕ

придружите нам се у истраживању радио комуникација најновијих комуникационих технологија електронике и радио технике
Радио аматеризам представља коришћење радио спектра за сврхе не-комерцијлне размене порука, експериметисање у области бежичних веза, учење и усавршавање, рекреацију, радио-спорт, такмичења и комуникацију у ванредним ситуацијама. Радио-аматер је лице стручно оспособљено за рад са примо-предајним радио станицама и лиценцирано од стране Републичке Агенције за Телекомуникације.

ВЕСТИ И АКТИВНОСТИ

ИНФО

Adrenalin Race 2021.

Радио клуб је у склопу планираних активности за 2021. годину организовао систем радио везе за пренос хитних порука између пунктова […]

Репетитор РУ10 (РУ388)
TX: 434.850 MHz
RX: 432.250 MHz
PL: 123.0 Hz / 88.5 Hz

Sked
Nedeljom u 19h

Следеће активности

Aktivacija na KT 20m i 10m talasne duzine iz Obdeske Bare, Flora&Fauna ref: YUFF-039 tokom “YT2A Goran Savic” memorijala.

Septembar

Ukoliko mogucnosti budu dozvoljavale pokusacemo organizovati promociju radio-amaterizma u srednjim skolama u Rumi

17.10.2021.

Rad sa Brankovca na Fruskoj gori u “Memorijal Mihajlo Pupin” VHF takmicenju.

Oktobar

Чланови клуба ће урадити активацију Националног парка Фрушка гора
током периода активности програма радећи на таласним дужинама од 20 и 10 метара.

Радио-аматери пружају подршку организацијама за сврхе преношења хитних порука као и активацију у Радио Мрежи За Опасност у случајевима ванредних ситуација.
Готово сваког викенда су оргнизована разна радио-аматерска такмичења током којих радио-аматери одржавају везе са што већим бројем и што удаљенијим станицама и на тај начин увежбавају оператерске способности и усавршавају своје системе.
Радио-аматери су и конструктори и праве сами своје антене, делове, станице итд.. Увек се усавршавају у области електро технике и радио технике.

Ступите у контакт

Председник, Филип Станић
phone, viber, whatsapp, telegram – 063 459 016

predsednik@rksrm.org.rs

FB: facebook.com/yu7aru
IG: @radioklubsrm

Радио Клуб СРМ је посвећен отварању просторија у којима би се стицала знања о радио техници, најновијим технологијама у области електронике, програмирања, дизајна. Где омладина може да осмисли пројекте и да их реализује користећи доступне алате. Уколико имате воље и жеље да нам помогнете у реализацији отварања просторија молимо вас да нас контактирате телефоном који се налази у дну ове стране.

ПРИЈАТЕЉИ КЛУБА И СРОДНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ