Skip to content

Сарадња са Службом Хитне Медицинске Помоћи Дома Здравља Рума

Чланови радио клуба СРМ су на иницијативу начелника СХМП (Служба Хитне Медицинске Помоћи) Дома Здравља Рума, Мартиновић др Бранислава, као и са руководством Дома Здравља постигли договор о сарадњи у циљу ремонта постојећег система радио везе службе.

Након прегледа система направљен је оквирни план за ремонт и убрзо се приступило и реализацији. Чланови радио клуба су набавили и инсталирали потребну основну опрему која је била одређена за замену као и додатну опрему у циљу подизања стабилности и поузданости система, нове антене, каблове, кућишта за средства радио везе као и напајање и батерију за непрекидни рад базне станице у случају престанка снабдевања електричном енергијом.

Обзиром да служба годишње реализује у просеку око 4000 интервенција на терену системом радио везе се остварује стабилна, брза и независна комуникација између медицинског особља што за последицу има подизање квалитета пружених здравствених услуга.

Цео подухват радио клуб је извео волонтерски, без икакве надокнаде и поносни смо што смо помогли рад ове изузетно значајне службе поготово у ово време кад медицинско особље нажалост има пуне руке посла.

Радио Клуб се срдачно захваљује руководству Дома Здравља Рума, начелнику службе као и целокупном особљу СХМП на указаном поверењу и сарадњи.